email contact@innom.nl
Duurzaam wonen en besparen van Energie

Een overzicht van de mogelijkheden voor energiebesparing en verduurzamen van uw woning en installaties.

duurzaam advies DUURZAAM ADVIES

Duurzaamheid en energiebesparing zijn begrippen die iedereen inmiddels wel goed kent. Vaak leeft het gevoel dat je er iets voor moet laten om het goed toe te passen, maar in de praktijk zijn er een groot aantal maatregelen die je simpel kunt nemen.

Door zuinig om te gaan met energie help je jezelf als het gaat om het besparen van kosten, maar je bent ook direct beter betrokken bij het milieu en bent ook bewuster bezig met je directe omgeving en de samenleving om je heen.

Hieronder een overzicht van praktische tips als het gaat om energiebesparing:

 • De warmwater-installatie zo energiemogelijk maken kan door toepassing van energiezuinige toestellen waarvan de zuinigste de Zonneboilercombi, de Warmtepompboiler en de Hoog rendement combiketel zijn.
 • Toepassen van zonne-energie door zonnecellen en eventueel gecombineerd met een zonneboiler en bespaart weer meer energie dan een HR ketel.
 • Apparaten die verouderd kun je vaak vervangen door een apparaat met minder verbruik. Te denken valt aan de Koelkast, wasdroger wasmachine, vaatwasser en vriezer. Apparaten met een energielabel A verbruiken de minste energie.
 • De koelkast verbruikt de minste energie als hij op een koele plek, en met voldoende ruimte aan de achterzijde wordt geplaatst.
 • De toepassing van vloerisolatie, bodemisolatie en dakisolatie zorgt naast meer comfort ook voor energiebesparing.
 • Het isoleren van warmwaterleidingen in onverwarmde ruimtes bespaart energie, en voorkomt bevriezing.
 • Toepassen van een waterbesparend toilet scheelt aanzienlijk waterverbruik. Zeker bij vervanging van een nieuw toilet kun je hier specifiek rekening mee houden.
 • Vervangen van enkel glas voor dubbel glas (isolerend glas) dan bespaard u flink in de energiekosten. De terugverdientijd van de investering voor het aanpassen van het glas maken het de moeite waard om verbetering van uw glas serieus te overwegen.
huis energie ENERGIE KOST GELD

Energie kost geld, dus naast verduurzaming voor het milieu en een duurzame toekomst, helpt u ook uzelf door het besparen van uitgaves. Soms is een eerste investering nodig, om later veel voordeel te behalen.

Subsidies en gerichte leningen kunnen soms een uitkomst bieden als je sneller wil investeren in verduurzaming, maar laat u zeker als het gat om gedzaken of specifieke constructies waarin de investering als lening uit het energievordeel wordt aangeboden goed adviseren!

 

 

Het inplannen van duurzame maatregelen is vaak het meest efficient als je de aanpassing doet op natuurlijke onderhoudsmomenten. Bijvoorbeeld het glas vervangen als je toch de kozijnen wil laten schilderen. En het vervangen van bijvoorbeeld een combiketel doe je natuurlijk ook het liefst als de gemiddelde levensduur (15 tot 20 jaar) van deze ketel bijna voorbij is.

Aan de andere kant kan soms een snelle investering effectief zijn. Bijvoorbeeld het vervangen van verlichting voor LEDverlichting. De besparing begint zodra je de lamp aanzet!


bespaar tips SLIMME BESPAARTIPS

Hieronder een overzicht van praktische tips als het gaat om energiebesparing:

 • Automatische regeling van de kamerthermostaat kan snel voor dagelijkse energiebesparing zorgen. Als je de thermostaat zo instelt dat deze een uur voordat je naar bed gaat of naar het werk gaat uit gaat, heb je hier nauwelijks erg in.
 • Als je geen dubbele beglazing in de woning hebt, is het verstandig om 's avonds de gordijnen dicht te doen om veel warmteverlies te voorkomen.
 • Bij het gebruiken van warmwater, bijvoorbeeld bij de wastafel in de douche, is het handig om het koude water wat eerst komt bijvoorbeeld te gebruiken voor het tandenpoetsen.
 • Bij het wassen van kleding is het goed om na te gaan of het daadwerkelijk nodig is om op hogere temperaturen te wassen. De wasmiddelen van tegenwoordig werken meestal uitstekend op veertig graden. Wassen op zestig graden kost ten opzichte van wassen op veertig graden ongeveer twee keer zoveel energie.
 • Minder douchen kan kosten besparen als je dit structureel doet. Ook een waterbesparende douchekop of kraan kan voor een besparing zorgen.
 • Veel apparaten op stand-by kosten onnodig energie en kosten. Zorg ervoor dat u apparaten die uit kunnen ook daadwerkelijk volledig uitschakelt. Een goed middel hiervoor is om bijvoorbeeld een computer met randapparatuur op één verlengsnoer met uitschakelknop aan te sluiten zodat je alles in één keer kunt uitschakelen.
 • Laat geen oplader onnodig in het stopcontact zitten als deze niet gebruikt worden. Ingevroren producten laten ontdooien in de koelkast bespaart op dat moment koelenergie van de koelkast.
 • Controleer of de rubbers van de koelkastdeur goed sluiten. Een deur die niet goed sluit zorgt ervoor dat onnodig energie verloren gaat. Laat ook de koelkastdeur nooit onnodig lang open staan.
 • Daar waar mogelijk kun je spaarlampen of LED lampen toepassen om energie te besparen. Let hierbij wel op de verwachtte lichtopbrengst. Kijk ook naar mogelijkheden om armaturen te vervangen voor bijvoorbeeld LED armaturen.

 

 


ONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • woning onderhouden

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over ONDERHOUD enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • berichten over onderhoud
 • MEER over besparen en duurzaamheid


NEEM CONTACT OP

Heeft u als advies- service- onderhouds- of klusbedrijf interesse in een bijzondere vermelding op onze website,

neem contact op, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Hiernaast zijn een aantal partijen weergegven die zich begeven in de wereld van windenergie. Misschien niet direct voor een woning geschikt, maar ook daar stoppen de ontwikkelingen natuurlijk niet. Voor vragen of meer informatie, weet u ons vast te vinden..

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS