email contact@innom.nl
Dakkapellen plaatsen

Tips over offertes en het laten plaatsen van een dakkapel.

duurzaam advies DAKKAPEL PLAATSEN

Een dakkapel is natuurlijke een prima uitbreiding van uw woning. Zowel qua leefomgeving als waarde vermeerdering vn uw woning is een dakkapel een prima oplossing. Door het toepassen van een dakkapel kunt u zorgen voor extra (loop)ruimte en inhoud van uw woning en meer lichttoetreding. Ook kunt u door een nieuwe dakkapel de ruimte beter ventileren via de ramen die erin zitten.

Om een dakkapel te kunnen plaatsen is het eerst raadzaam om na te gaan welke vergunning of melding bij de gemeente nodig is, en wat de eisen zijn voor het plaatsen ervan.


huis DAKKAPEL EN MEER

 


klussen DAKOPENINGEN

Dakkapellen zijn tegenwoordig in veel kant en klare oplossingen op de markt. Het voordeel is dan dat de dakkapel snel wordt geplaatst en u direct het voordeel heeft van een nieuw dakkapel.

Het dakkapel wordt in deze gevallen bijna kant en klaar op het dak getild en in korte tijd afgemonteerd

Maar ook meer traditionele bouwbedrijven kunnen natuurlijk een kwalitaitef goede dakkapel maken. Ook kunnen ze u meestal goed adviseren over de mogelijkheden, kwaliteitsveschillen en keuzes die u kunt maken.


 


DAKKAPEL TIPS

Hieronder een aantal tips bij de aanvraag van offertes voor een dakkapel:

 • Kijk of er voldoende goede isolatie wordt gebruikt bij het dakkapel
 • Weet wat voor glas er wordt toegepast
 • Is de offerte inclusief tekenwerk en aanvraag bouwvergunning?
 • Wat is het afwerkingsniveau (lood, ventialtie, afwatering)
 • Hoe veilig is het hang & sluitwerk wat wordt gebruikt?
 • Hoe wordt e binnenbetimmering opgeleverd? En zit dit in de prijs
 • Wordt alles geschilderd opgeleverd?
 • Is de afvoer van puin en schoonmaak meegerekend?

TECHNISCHE OVERWEGINGEN

Bij onze tips is al een kleine opsomming gegeven van de zaken waar je op zou moeten letten bij de aanschaf, en met name bij de prijsvorming of offerte van leveranciers

Neem daarbij ook de overweging mee in hoeverre je technische kwaliteit wilt hebben, en op welke onderdelen je dit wel of niet war wil terugbrengen. Denk daarbij dus ook aan de constructie, bijvoorbeeld het gebruikte hout, dikte van de balken en de kwaliteit van de dakbedekking op je nieuw stukje plat dak.

In sommige gevallen is het nodig om hulpconstructies aan te brengen aan je dakkap voordat je een dakkapel kunt plaatsen. Laat je vooraf goed informeren om niet op onontkoombaar meerwerk en meerkosten uit te komen.

Tot slot, vraag meerdere offertes an, en laat je goed informeren. Neem niet zomaar de eerste beste leverancier of klusser op de hoekONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • woning onderhouden

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over ONDERHOUD enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • gallery 2
 • MEER berichten en BLOGS
  Posted by : Jennifer

  Ben je op het idee voor een dakkapel gekomen omdat je een zolderkamer leefbaarder wil maken, of bijvoorbeeld wil inrichten als kinderkamer of slaapkamer, dan lijkt dit de beste oplossing. Heb je echter voldoende ruimte en ben je eigenlijk alleen op zoek naar wat meer licht, dan kun je ook een alternatief als een dakraam overwegen, wat goedkoper is en je wellicht zelfs zelf kunt realiseren


NEEM CONTACT OP

Heeft u als bedrijf op het gebied van dakkapellen interesse in een bijzondere vermelding op onze website,

neem contact op, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Hiernaast hopen wij u binnenkort een aantal goede, ervaren en kwalitatieve leveranciers van dakkapellen weergeven. Heeft u hulp of advies nodig met een keuze voor de beste professional in uw regio, of heeft u een andere vraag, neem dan gewoon even contact met ons op.

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS