email contact@innom.nl
Onderhoud en de staat van uw woning

Alles over planmatig onderhoud, preventie onderhoud en het herstellen van storingen.

planmatig en preventief PLANMATIG en PREVENTIEF

Veel mensen staan nauwelijks goed stil bij de noodzaak van het structureel onderhouden van een woning. Vaak worden onderhoudsproblemen pas geconstateerd als er een storing of probleem ontstaat. In de meeste gevallen ben je dan eigenlijk veel te laat en bijna ook altijd veel duurder uit dan bij het goed tijdig onderhouden. Een voorbeeld hiervan is schilderwerk. Doe je dit op het juistre moment en vakkundig goed, dan blijven je kozijnen gewoon in orde. Laat je dit echter te lang of te vaak achterwege, dan gaan kozijnen rotten, met de noodzaak voor geheel of gedeeltelijk herstel ervan. Kosten en werk wat voorkomen had kunnen worden.

Onderhoud kun je heel specifiek en uitgebreid inspecteren en plannen, daar zijn methodieken en normen voor. zoals bijvoorbeeld NEN2767 voor inspecties. Voor de meeste particulieren gaat dit vaak veel te ver. Het is wel verstandig om goed op een rijtje te hebben of je alle preventieve maatregelen goed hebt geregeld, zoals het onderhoud van de CV ketel, maar ook te denken aan een terugkerende inspectie op ventielatie en elektrawerk kun je voorf goed regelen. Een simpele planning en een raming van de kosten zijn daarnaast nuttig om een potje weg te zetten voor het onderhoud, zodat je de woning, toch meestal je duurste bezit, in goede staat en waarde kunt houden.


huis MEER INFORMATIE EN ADVIES

 

Heeft u behoefte aan meer informatie of gerichter advies over onderhoud? Kijk dan gerust nog even verder op onze website of er onderwerpen zijn die u verder kunnen helpen. U kunt ons ook altijd mailen om te vragen naar andere mogelijkheden.


onderhouden ONDERHOUD EN ELEMENTEN

Elk gebouwm, dus ook een woning, bestaat uit verschillende elementene, die op zichzelf weer bijdragen aan verschillende technische aspecten van het gebouw of de woning. De elementen, die u zelf voor een groot deel natuurlijk kunt verzinnen en zien, zijn bijvoorbeeld het dak, de gevels, ramen, deuren, installaties, trappen, wanden, roosters, leidingwerk, stopcontacten, etc. Voor al deze elementen is er een gemiddelde onderhoudstermijn om het zo effiecient mogelijk (en dus zo goedkoop mogelijk) in goede staat te houden voor de langere termijn.

De verschillende elementen dragen op hun beurt weer bij aan het woongenot en de beleving van een gebouw. De elementen hebben daarin weer een relatie met het bouwbesluit (de bouwtechnische voorschriften waar alle gebouwen in Nederland aan moeten voldoen). In het bouwbesluit wordt een bouwwerk benaderd vanuit de aspecten die op niveau moetn zijn, te weten:

 

 • veiligheid
 • gezondheid
 • bruikbaarheid
 • energie
 • milieu

 


PREVENTIEF EN CORRECTIEF

Het voorkomen van storingen en gebreken heeft niet alleen als voordeel dat je minder last hebt van een bepaald probleem, op een onverwacht moment. Het zorgt er ook voor dat je minder kosten kwijt bent aan het onderhoud van een woning. De relatie tussen preventief en correctief optreden is dus erg groot. Je zal per onderdeel kunnen afwegen in welke staat je alle onderdelen zou willen behouden om het onderhoud te plannen. Wil je dat je huis er altijd tip top bij moet staan, dan kun je de frequentie van het schilderwerk bijvoorbeeld verhogen. Wil je een storing aan je combiketel voorkomen, laat hem dan jaarlijks controleren. Maar heb je bijvoorbeeld meer behoefte aan schone ventilatie, overweeg dan om je mechanische ventilatie en de kanalen structureel te laten reiningen.


OVERZICHT NEN 2767 SCORES nen 2767


ONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • onderhoudsplan

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over ONDERHOUD enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • gallery 2
 • MEER informatie en berichten

  Voor meer informatie over hoe het bouwbesluit in elkaar zit kunt u hier terecht.

 • Voor meer informatie over wat de NEN 2767 norm precies inhoud op het gebied van gebouwinspecties kunt u hier terecht.


NEEM CONTACT OP

 

Hierboven een kaart met partijen die zich met ONDERHOUD bezig houden. Heeft u als onderhoudspartij nteresse in een bijzondere vermelding op onze website,

neem contact op, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Hiernaast zijn ongeveer alle onderhouds gerelateerde bedrijven in Nederland en Belgie te zien. Hoe vind je hier nu de juiste in? Neem gerust even contact op als u verder gehoplen wilt worden met maatwerk advies of begeleiding.

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS