email contact@innom.nl
Trappen en trapopgangen

Alles wat je kunt doen voor een mooie afwerking van je trap en trapopgang.

duurzaam advies NIEUW TRAP

Als je iets met je bestaandetrap wilt doen kun je meer dan je misschien denkt. Je kunt de tredes natuurlijk opnieuw bekleden of schilderen, of een hele trap stofferen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een hele nieuwe inrichting aan je woonkamer geven door een andere trap te plaatsen.

Door bijvoorbeeld een trapkast helemaal te laten verdwijnen, en in plaats van de bestaande trap een spiltrap in de kamer toe te voegen, krijg je een stuk meer ruimte in je kamer. Je moet in dat geval wel wat kastruimte kunnen inleveren


huis TRAPPEN EN MEER

 


klussen TRAP MAKEN

Bij het maken van een nieuwe trap kun je bij veel verschillende leveranciers terrecht, en zijn er verschillende soorten en maten. Er zijn zelfs bouwpaketten die je zelf in elkaar moet zetten, maar ook daarin natuurlijk weer wisselende kwaliteit.

Wat ook nog wel eens gedaan wordt, en zeer praktisch is, is het maken van een zoldertrap als deze ontbreekt. In veel gevallen is er een zogeheten vlizotrap aanwezig. Het maken van een vaste trap naar een zolder is een goede praktische verbetering en een waarde vermeerdering voor uw woning!


 


PLAKTREDES

Het opnieuw bekleden van een trap kun je uitbesteden, maar kan je in principe ook zelf doen. Het hangt ook een beetje af van wat je precies wilt

Als u plaktredes wilt aanbrengen adviseren wij u om dit gewoon zelf te doen. Zorg voor een schone ondergrond die al goed afgewerkt / geschilderd is zodat de trede die rondom de plaktredes zichtbaar blijft er ook al netjes uit ziet.

Het belangrijkste bij het aanbrengen is vooral om goed de looplijn uit te passen voordat je de tredes definitief vastplakt. Doe het plakken vervolgens rustig en druk het geheel goed aan. Plaktredes zijn vaak al voorzien van plakstrips. In andere gevallen moet je rekening houden om zelf met goed dubbelzijdig plakband aan de slag te gaan


TRAP BEKLEDEN

Het zelf bekleden van een trap is wat ingewikkelder dan plaktredes. Hieronder een stappenplan:

 • Reken de hoeveelheden goed uit, de hele omtrek van trede, inclusief de neus en de stoorborden.
 • Als je ondertapijt gebruikt, meet dit dan ook goed uit. Dit komt alleen op de tredes inclusief de neuzen
 • Maak een goede mal per trede, bijvoorbeeld van papier.MAak de mal tot om de neus heen
 • Snij op basis daarvan het ondertapijt maar hou rekening dat je dit ronom een paar centimeter ruimer snijdt
 • Leg het ondertapijt op de trede en snij het dan helemaal exact op maat met een goed scherp mesje
 • Let op dat als je ondertapijt gebruikt, je mal voor de tredes zelf daarna iets groter moet zijn omdat de omtrek is toegenomen. Maak dus nieuwe mallen!
 • Snij nu weer alle onderdelen met wat marge, en op de trede weer exact op maat.
 • Lijm met goede tapijtlijm en tot aan het stootbord, dus over de neus heen
 • Gebruik evt hulp spijkertjes om tijdelijk vast te zetten terwijl de lijm droogt
 • Meet de stootborden goed uit, snij op maat en lijm ook die
 • Hulpspijkertjes en evt. draden of rafels verwijderen als alles droog is


ONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • woning onderhouden

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over ONDERHOUD enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • gallery 2
 • MEER berichten en BLOGS
  Posted by : Jennifer

  Zelf een trap bekeleden is moeilijker dan je denkt. Goede mallen maken en op maat werken, strak snijden en zorgvuldig plakken en nieten. Er zit veel tijd in als je het goed wilt doen en ervaring is een groot voordeel. Ben je van plan om een kwalitatief goede en duurdere afwerking te kiezen, informeer dan naar de kosten voor het professioneel aanbrengen ervan. Nog een goede tip. Als je een trap bekleed die op de gang van de voordeur uitkomt kan het heel mooi zijn om gelijk ook dezelfde bekleding ook toe te apssen als grote mat bij de voorbdeur. (bijvoorbeeld op het kruipluik).


NEEM CONTACT OP

Heeft u als bedrijf op het gebied van trappen of trapstoffering en interesse in een bijzondere vermelding op onze website,

neem contact op, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Hiernaast een aantal gerelateerde bedrijven op het gebied van trappen. Hoe vind je hier nu de beste in? Heeft u hulp of advies nodig met een keuze voor de beste professional in uw regio, of heeft u een andere vraag, neem dan gewoon even contact met ons op.

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS