email contact@innom.nl
Alles over de instllatie van Water

Informatie over uw waterinstallatie, wateraansluiting, waterontkalking en waterschade.

duurzaam advies WATER AANSLUITING

In principe heeft elke woning een wateraansluiting van het plaatselijke waterleidingsbedrijf. Deze is uiteraard bedoeld om uw woning van water te voorzien.

Met name kranen, douche, bad, wasmachine, vaatwasser en verwarming maken gebruik van water. Water behoort tot de zogenaamde nutsvorzieningen.

daar waar de wateraansluiting uw woning binnenkomt is een watermeter aanwezig die het verbruik registeerd, en een hoofdkraan om het water tijdelijk af te sluiten, bijvoorbeeld bij verbouwingen of een lekkage.


huisje HARD WATER

Water bevat kalk, en in sommige gevallen is dit meer dan gemiddeld veel kalk. Men spreek dat van hard water.

De mineralen in het water en de kalk kan ervoor zorgen dat het kraanwater anders of minder lekker smaakt. Kalk kan ook schadelijk zijn als aanslag, bijvoorbeeld in wasmachines en waterkokers.

Er zijn mogelijkheden om het water te ontkalken door het plaatsen van een speciaal apparaat, waarvan er verschillende te koop zijn. Laat u goed adviseren over de mogelijkheden en kijk goed of een voorgestelde oplossing wel echt werkt


klussen AANPAK EN ADVIES

Wilt u meer specifieke informatie over aanpak en advies bij het ontkalken van water, dun kunt u ook op specifieke informatie vinden over::

 • kranen ontkalken
 • ontkalkingsmiddelen
 • water filters
 • water ontkalking
 • verwijderen van kalkaanslaag

Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op de website: www.ontkalken.com.

 


LEKKAGE WATERSCHADE

Als je een lekkende kraan hebt is het soms een kwestie van het vervangen van een kaanleertje. Maar een lekkende leiding of een kapotte afvoer kan voor veel problemen zorgen.

Als u een lekkage niet snel kunt stoppen, bijvoorbeeld als u door een waterleiding hebt geboord, sluit dan zo snel mogelijk de hoofdmeter van het water. De waterdruk zal snel wegvallen als je een kraan opendoet, en de lekkage stopt

Het verhelpen van het probleem is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak. Dit kan varieren van een gat in een leiding, losgesprongen afvoer, of versleten kitvoegen in een douchecabine


WATERBESPARING

Wat betreft water en de waterinstallatie in relatie tot duurzaamheid, is het ook hierbij uiteraard goed om zo zuinig mogelijk om te gaan met waterverbruik

Bij het waterverbruik kun je natuurlijk bij de aanschaf of aanpassing van kranen, douches en toiletten rekening houden waterbesparende uitvoeringen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan slim verbruik, bijvoorbeeld door iets effectiever te douchen of het gebruik van een spoelkraanONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • woning onderhouden

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over ONDERHOUD enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • gallery 2
 • MEER berichten en BLOGS


NEEM CONTACT OP

Heeft u als service- onderhouds- of installatiebedrijf interesse in een bijzondere vermelding op onze website,

neem contact op, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Hiernaast een goed voorbeeld van een specialist in water ontkalking. Heeft u hulp of advies nodig met een keuze voor de beste professional in uw regio, of heeft u een andere vraag, neem dan gewoon even contact met ons op.

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS