email contact@innom.nl
Verbouwen en verbeteren van uw woning

Met praktische tips en informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met woningverbetering.

waardevol verbouwen WAARDEVOL VERBOUWEN

Verbouwingen in of aan een woning kan om verschillende redenen. Zo kun je meer ruimte willen creeeren door uit te bouwen, of bijvoorbeeld de kwaliteit van afwerking verbeteren door bijvoorbeeld een nieuwe vloer aan te leggen. Maar ook het verbetren van de veiligheid met betrekking tot brand of inbraak kan een rol spelen. Als het gaat om verbouwingen en aanpassingen moet je ook denken aan verduurzaming en energiebesparing van uw woning. Tevens is een grotere anpassing aan een woning vaak het ideale moment om andere verbeteringen direct mee te nemen. Naast de praktische en persoonlijke voordelen van een verbouwing betekent een goede verbouwing meestal ook een waardevermeerdering van uw woning. Zodoende investeerd u eigenlijk altijd in het eigendom van uzelf en de toekomst.

Via de hoofdstukken hieronder (die je kunt filteren door op de categorie verbouwen te klikken) kom je bij specifieke tips en uitleg over de verschillende soorten verbouwingen die mogelijk zijn en verbeteringen voor je woning. Succes met het vinden van de juiste informatie en inspirtie over uw aanstaande verbouwing!


duurzaam advies WONINGVERBETERING

 

 

Denk bij grote aanpassingen aan uw woning goed na over wat u zelf zou kunnen en willen uitvoeren, waar u hulp nodig heeft en waar professionele begeleiding gewenst is. Niets is frustrerender dan een project wat niet soepel loopt en waar veel misgaat in tijd, geld of kwaliteit.


klus aanpakken AANPAK EN ADVIES

Bij elke klus die complexer wordt, waar je een specifiek eindresultaat voor ogen hebt en waar je specifiek rekening moet houden met de kosten en de doorlooptijd, heeft een bepaalde mate van projectmatige aanpak de voorkeur. Maak in ieder geval een opzet of plan van aanpak voor jezelf waarinde volgende onderwerpen (afhankelijk van aard en omvang van uw project) aan bod komen:

 

 • Aanleiding en beoogd eindresultaat
 • Overzicht van alle werkzaamheden
 • Overzicht van betrokken partijen / personen
 • Een tijdsplanning
 • Een kostenraming
 • Beschrijving van de kwaliteit van het resultaat (programma van eisen)
 • Eventueel een organisatie en informatieplan (bij grotere projecten)
 • Eventueel een risicoanalyse om risico's te kunnen beperken

 

Heeft u behoefte aan meer informatie over projectmatig werken, kijk dan dan ook even op deze informatiebron over projectaanpak. Hier staat ook meer uitleg over projectvoorbereiding, en het maken van een (professioneel) projectplan.

 


VOORBEREIDING

Een goede voorbereiding voor uw verbouwing of aanpassing van uw woning blijft belangrijk. Schets wat je precies wilt, bekijk voorbeelden van anderen, reken uit wat het allemaal gaat kosten en bereken de tijd die er nodig is ten opzichte van de tijd die je er aan kunt besteden. Een verbouwing die niet goed voorbereid is, loopt vaak stroef en frustrerend, met alle gevolgen van dien. Weet u tot hoelaat u mag klussen? Is? dat in uw gemeente tussen 7:00 en 22:00 uur, of is in uw buurt een ander tijdstip acceptabeler, bijvoorbeeld tot 20:00 uur?


BOUW MET PLEZIER klus advies


ONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • onderhouden woning

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over VERBOUWEN enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • gallery 2
 • MEER berichten en BLOGS

  Zoals eerder aangegeven is het zaak om bij grotere verbouwingen goed na te denken over een projectmatige aanpak. Zeker als particulier kunt u zich snel stukbijten als u niet alle tijd, kennis en energie in uw project kunt stoppen. Het komt vaak voor dat de technische kwaliteit van bijvoorbeeld een uitbouw niet naar wens is, maar de aannemer niet meer in beweging is te krijgen. Of de kosten en de doorlooptijd lopen helemaal uit de hand. Soms omdat er meerwerk bijkomt wat vooraf echt is vergeten, maar soms ook omdat degene die de uitvoering doet niet capabel genoeg is, of het werk er een beetje bij doet. Heeft u meer vragen of behoefte aan advies hierover, mail ons dan. Of kijk eens hoe je een project aanpakt op de Kennisbank Projetaanpak.


NEEM CONTACT OP

Heeft u als projectmanagement bureau of bouwbedrijf interesse in een bijzondere vermelding op onze website,

neem contact op, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Hiernaast is één van de belangrijkste advies en informatiebronnen op het gebied van project aanpak en projectmanagement weergegeven. Hier kun je voor verder advies of begeleiding terrecht voor elk type project.

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS