email contact@innom.nl
Vloeren en vloerafwerkingen

Een overzicht van verschillende soorten vloerafwerkingen in verschillende materialen.

duurzaam advies VLOER KEUZES

Vloeren zijn er in alle soorten en maten. De keuze voor een nieuwe vloer hangt uiteraard altijd samen met uw persoonlijke wensen. Ook kun je voor verschillende ruimtes verschillende vloerafwerkingen kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een keuken uitvoeren met een vloer die beter vochtbesteding is dan bijvoorbeeld een houten vloer, of kun je de hal of een andere centrale ruimte een bijzondere uitvoering geven met meer detail kleur of kwaliteit.

Op deze pagina geven we u meer uitleg over de verschillende soorten vloerafwerkingen in hout, steen en overige materialen.


huis NUTTIGE NFORMATIE

 


klussen STENEN VLOEREN

Overzicht vloer types steen:

 • Natuursteen - naast de eerder genoemde tegelvloeren kun je ook kiezen voor specifieke natuursten vloeren. deze vloeren hebben over het algemeen veel meer karakter dan een standaard tegelvloer.
 • Mozaik - mozaikvloeren of mozaik afwerkingen geven veel flair aan je ruimtes. of het nu gaat om een hal, gang of toilet, een bijzondere mozaikvloer spreekt al snel aan. je moet wel oppassen dat je goede kleurcombinaties zoekt en goed dosseert met het gebruik van mozaik.
 • Tegelvloeren - tegelvloeren zijn er in alle soorten en maten, je kunt hierin combineren wat je wil en je eigen kleuren goed samenstellen. het voordeel van tegelvloeren is de slijtvastheid en duurzaamheid, het nadeel is soms de harde ondergrond en wat kouder gevoel en uitstraling.

HOUTEN VLOEREN

Overzicht vloer types hout:

 • Eikenhouten vloeren - hebben een karakteristiek en massief karakter. Dit zijn vloeren die uitstralen dat er op geleefd mag worden, terwijl het er netjes en degelijk blijft uitzien. doordat houten vloeren werken (uitzetten en krimpen) leeft een massief houten vloer meer, en ontwikkeld het zijn eigen karakter.
 • Laminaatvloeren - zijn vloeren van in gelamineerd houten delen die je veelal in elkaar kan klikken. de delen zijn vaak dunner dan massieve houten vloeren, en de afwerking is vaak gladder en wat harder. er zijn tegenwoordig wel laminaatsystemen die de toplaag van houten vloeren proberen te verwerken. het voordeel is dat gelamineerde vloeren minder werken (uitzetten en krimpen) waardoor deze veelal wat strakker blijft.

OVERIGE VLOEREN

Overzicht vloer types overig:

 • Vinyl / Zeil - vloerafwerking met zeil of vinyl wordt meestal uitgevoerd in zogenaamd linoleum of marmoleum. de vaak wat zachtere afwerking is er in vele kwaliteitsklasses en diktes. de afwerkingen zijn verschillend, waarbij er vaak ook houten vloerdelen of tegelwerk in wordt nagebootst. Zeil is uitermate geschikt in ruimtes die je nog eens wil veranderen, of makkelijk schoon wilt maken, bijvoorbeeld (kinder)slaapkamers.
 • Vloerbedekking - vloerbedekking is knus, warm en zacht en in verschillende kleuren en afwerkingen te vinden. je moet wel rekening houden met de hogere gevoeligheid voor vuil, de kans op (permanente) vlekken en eventuele allergies.
 • Gietvloeren - gietvloeren zijn gegoten vloeren (van over het algemeen kunsstof of kunsthars) die een strakke afwerking en naadloze afwerking beoogen. er zijn veel 'looks' die je kunt kiezen. het aanbrengen van gietvloeren is wel een specialistisch werk en fouten in het aanbrengen zorgt vaak voor lastige problemen.

VLOER LEGGEN

Elk type vloer heeft zijn eigen uitstraling, en verschillende voor- en nadelen. Of het nu gaat om de kosten, de duurzaamheid, de hardheid, zachtheid, of flexibiliteit, uw specifieke wensen zijn bepalend voor de juiste keuze.

Nadat u een keuze voor uw vloer heeft gemaakt, kunt u bepalen of u dit zelf kunt aanbrengen, of dat u hier een specialist voor inhuurt.Het gaat wat ver om alle voor en nadelen, en eigen voorkeuren van alle mogelijke vloeren op deze website weer te geven. Mogelijk dat we hier in de toekomst meer inhoudelijke informatie over geven.

Ons advies is in ieder geval om u goed en zo breed mogelijk te laten informeren bij verschillende leveranciers en over verschillende producten en de toepassing van de producten. Een voorbeeld van goede instructies voor het zelf zwevende leggen van een houten vloer zijn hier te vinden: leginstructie houten vloerenONZE THEMA'S

 


KLUS OVERZICHT

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • woning onderhouden

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over onderhoud, verbouwingen, inrichting of gebreken en alles in en om wonen.

 • TWEET over ONDERHOUD enzo
  Posted by : Innom onderhoud

 • gallery 2
 • MEER over vloeren enzo


NEEM CONTACT OP

Heeft u als leverancier van vloeren interesse in een bijzondere vermelding op onze website,

neem contact op, en overtuig ons dat uw kwaliteit past bij de adviezen die wij onze bezoekers willen bieden!

Hiernaast als voorbeeld voor u geselecteerd een leverancier weergegeven van houten vloeren waar we zelf goede ervaringen mee hebben gehad en goede service en advies hebben gekregen.

 

icon 3www.innom.nl

icon
Goede voorbereiding en kennis van zaken is belangrijk als je aan onderhoud, verbouwen of inrichten van een woning of andere ruimte begint. Ons advies is: Laat je hier inspireren om zelf de juiste keuzes te kunnen maken!

ONZE PARTNERS